Спікер парламенту розповів, чи можлива відставка Шмигаля та Степанова

Наразі у Верховній Раді відсутня та група людей, яка могла б ініціювати цей процес
Спікер парламенту розповів, чи можлива відставка Шмигаля та Степанова
Голова ВРУ Дмитро Разумков та прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото Кузьмін Олександр / УНІАН
11 Березня 2021, 12:39
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що питання про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова та прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля розглядати не будуть.

Про це Разумков (досьє Дмитра Разумковарозповів в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

За словами спікера парламенту, наразі у Верховній Раді відсутня критична маса, яка могла б ініціювати процес відставки Шмигаля від посади прем'єр-міністра.

Ситуацію щодо Степанова, як зазначив Разумков, оцінюють по-різному у Раді, але питання про його відставку найближчим часом розглядати не будуть.

По-різному оцінюють ситуацію навколо вакцини, тому є фракції, які вже ініціювали цей процес, до того ж ініціювали його давно. Я не думаю, що в найближчому майбутньому це питання буде розглянуто, - зазначив Разумков.

Читайте також


Контекст. Очільника МОЗ Максима Степанова могли відправити у відставку через затримку доставки вакцини проти коронавірусу до України.

В Офісі президента вважають, що вакцинація в Україні - це абсолютна зона відповідальності міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Попри затримку вакцинаційної кампанії, ні звільняти, ні відсторонювати його від обов'язків наразі не збираються.

Читайте також наш матеріал: "Де вакцина: чому Степанов провалив вакцинацію від коронавірусу"