Стало відомо, хто з нардепів не голосував за заборону УПЦ МП

Нардепи вимагали не голосувати за законопроєкт, погрожуючи карою Божою
Головне
Стало відомо, хто з нардепів не голосував за заборону УПЦ МП
Верховна Рада України (фото: УНІАН)
20 Жовтня 2023, 10:29
читать на русском

Під час  голосування у першому читанні урядового законопроєкту № 8371, який забороняє діяльність релігійних організацій пов’язаних з державою-агресором, не голосували 12 нардепів із фракції "Слуга народу".

Про це пише рух ЧЕСНО.

Зокрема в сесійній залі недорахувалися таких депутатів як:

Проти заборони УПЦ МП також голосували представники колишньої ОПЗЖ (нині "Платформа за життя і мир") та блоку "Відродження України". Ось їх імена.

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов'язаних із Росією. Таким чином, в Україні можуть заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату.

Ще минулого місяця глава ВР Руслан Стефанчук заявляв, нібито у Верховній Раді не знайдеться необхідних голосів для заборони діяльності Української православної церкви Московського патріархату. За словами спікера парламенту, він хоче вірити, що побачить 226 голосів, однак на той момент йшла внутрішня дискусія з цього приводу не лише всередині "Слуги народу", але й в інших партіях.

Однак 5 жовтня одна з ініціаторок заборони народна депутатка з фракції "Голос" Юлія Клименко повідомила, що назбирали 226 необхідних підписів.

Читайте також

1