Стало відомо, коли у Кривому Розі оберуть заміну загиблому меру Павлову

Позачергові вибори мера мають відбутися 27 березня 2022 року
Стало відомо, коли у Кривому Розі оберуть заміну загиблому меру Павлову
Вибори в Україні (фото з відкритих джерел)
24 Вересня 2021, 16:57
читать на русском

Після загибелі мера Кривого Рогу секретар Криворізької міської ради Юрій Вілкул звернувся до парламентського комітету з прохання призначити вибори криворізького міського голови.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Зазначається, що Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує Верховній Раді призначити позачергові вибори Криворізького міського голови на неділю 27 березня 2022 року.

Комітет розглянув клопотання секретаря Криворізької міської ради Криворізького району Дніпропетровської області Юрія Вілкула про призначення позачергових виборів Криворізького міського голови у зв’язку зі смертю міського голови Костянтина Павлова.

За результатами всебічного обговорення питання, враховуючи при цьому вимоги частини першої статті 5, частини третьої статті 194, частини першої статті 195 Виборчого кодексу України, Комітет рекомендує Верховній Раді призначити позачергові вибори Криворізького міського голови Криворізького району Дніпропетровської області на неділю 27 березня 2022 року, - йдеться у повідомленні.

Рішенням Комітету доручено членам Комітету розробити та внести на розгляд парламенту відповідний проєкт постанови та рекомендувати Верховній Раді за наслідками його розгляду ухвалити в цілому.


Нагадаємо, 15 серпня мера Кривого Рогу Костянтина Павлова знайшли мертвим на порозі його будинку у селі Вільне, що під Кривим Рогом. Однопартійці не вірять, що чоловік вчинив самогубство.

У Національній поліції повідомили, що встановлюють обставини смерті Криворізького міського голови. Розпочато кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство).

Згодом на трагедію відреагував президент Володимир Зеленський, який закликав правоохоронців до ранку 16 серпня надати перші результати розслідування.

16 серпня ЗМІ опублікували відео з камер спостереження, які зафіксували, що перед загибеллю Павлов ходив по хаті зі зброєю у руках та з кимось листувався. На іншому відео показано ґанок будинку, де загинув Павлов. На відео видно, як з будинку вибігає кішка, яка, очевидно, злякалася звуку пострілу.

Фото з місця інциденту можна переглянути за посиланням.

Читайте також