Суд дозволив СБУ затримати нардепа Козака

Силовики мають докази співпраці депутата з країною-агресором
Головне
Суд дозволив СБУ затримати нардепа Козака
Наручники (фото: Pexels)
20 Травня 2021, 14:32
читать на русском

Служба безпеки України отримала дозвіл на затримання народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака.

За клопотанням слідчого СБУ, погодженого Генеральним прокурором України, сьогодні Печерський районний суд м. Києва дав дозвіл на затримання народного депутата України Тараса Козака, - йдеться у повідомленні.

Раніше слідчі СБУ оголосили Козака у розшук - це відбулося після того, як 11 травня народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку було оголошено про підозру.

Зокрема, Медведчук і Козак підозрюються у вчиненні державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму за ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

СБУ має аргументовані докази протиправної діяльності та співпраці даних осіб з країною-агресором. Наразі триває досудове слідство, - кажуть у Службі безпеки.

Читайте також


Контекст. 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко (досьє Оксани Марченко), цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

11 травня в помешканні Медведчука на вулиці Монтажників та в офісах силовики провели обшуки у справі про державну зраду. Відповідну підозру нардепам Медведчуку і Козаку підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової).

Відомо, що нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак останнім часом живе в Росії і повертатися в Україну не збирається. Відомо лише, що нині його немає і в Росії, бо він поїхав відпочивати до теплих країн. Водночас його колега Віктор Медведчук (досьє Віктора Медведчука) стверджує, що Козак лікується у Білорусі.

1