Суд оголосив вирок у справі Мецгера щодо нападу на журналістів "Схем"

Мецгеру визначили покарання у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень
Суд оголосив вирок у справі Мецгера щодо нападу на журналістів "Схем"
Мецгер Євген (фото: facebook.com/MetzgerEugene)
14 Вересня 2022, 16:59
читать на русском

Суд визнав винним ексголову "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, ексдиректора департаменту банківської безпеки банку Ігоря Тельбізова та ексначальника управління внутрішньої безпеки Олега Осіпова у справі нападу на журналістів "Схем" Кирила Овсяного та Олександра Мазура. Їм призначили мізерний штраф.

Це рішення було ухвалено Голосіївським районним судом Києва 14 вересня, повідомляє Радіо Свобода.

Суддя Голосіївського районного суду Києва Микола Дідик зачитав вирок, згідно з яким Євгена Мецгера визнали винуватим за ч.1 та ч.3 статті 171 Кримінального кодексу ("Незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, перешкоджання роботі журналіста, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища") та визначили покарання у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень (200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян) без позбавлення права займати певні посади, - зазначають журналісти.

Зазначається, що так само винуватими суд визнав колишнього директора департаменту банківської безпеки "Укрексімбанку" Ігоря Тельбізова та начальника управління внутрішньої безпеки установи Олега Осіпова. Їх обох - за ч. 1 та ч. 2 статті 171 та ч. 1 статті 126 ("Побої та мордування"). Їм суд призначив штраф у розмірі 1700 гривень кожному.

Рішення є рішення, суд є суд. Приймаємо, як є. Можу погоджуватися, можу не погоджуватись. Я поспілкуюся зі своїми адвокатами, почитаємо рішення, почитаємо всі аргументи і будемо приймати рішення подавати чи не подавати (апеляцію – ред.), - прокоментував вирок Мецгер.

Також на запитання журналістів відповів Тельбізов: "Є суд, є рішення. Тут же не клуб із розваг, хтось чимось задоволений чи ні. Я не обговорюю рішення суду, я громадянин цієї країни".

Нагадаємо, 4 жовтня на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" напали під час інтерв'ю з головою "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером у його кабінеті. 8 жовтня Мецгеру вручили нову підозру у справі щодо нападу на журналістів програми "Схеми". Працівнику охорони банку теж повідомили підозру через перешкоджання роботі журналістів.

11 жовтня Голосіївський районний суд Києва відправив під нічний домашній арешт Євгена Мецгера. У цей же день Мецгер повідомив, що вирішив написати заяву про звільнення.

У листопаді справу у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів програми "Схеми" проти колишнього голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера та трьох його підлеглих передали до суду.

Читайте також

1