Суд продовжив домашній арешт підозрюваному у держзраді Медведчуку на 60 діб

Нардеп відкидає всі обвинувачення
Головне
Суд продовжив домашній арешт підозрюваному у держзраді Медведчуку на 60 діб
Віктор Медведчук Фото: УНІАН
2 Вересня 2021, 18:05
читать на русском

Печерський районний суд Києва продовжив цілодобовий домашній арешт народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Віктору Медведчуку на 60 діб. Його підозрюють у державній зраді та антиукраїнській діяльності.

Рішення було ухвалено на засіданні суду у четвер, 2 вересня.

Як повідомило Суспільне, генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова просила Печерський райсуд продовжити на 2 місяці, до 7 листопада, цілодобовий домашній арешт для Медведчука.

Підозрюваний відкидає всі обвинувачення, а слідство називає "політично вмотивованим". За його словами, у справі були допущені грубі помилки. При цьому, на думку Медведчука, запобіжним заходом у вигляді цілодобового домашнього арешту йому не дають оскаржити рішення суду.

У чому підозрюють Медведчука, якому загрожує від 12 років до довічного ув'язнення:

  • державна зрада;
  • антиукраїнська діяльність;
  • порушення законів і звичаїв війни;
  • замах на розкрадання природних ресурсів;
  • передача російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю.

Нагадаємо, що 11 травня в помешканні Медведчука на вулиці Монтажників та в офісах силовики провели обшуки у справі про державну зраду. Відповідну підозру нардепам Медведчуку і Козаку підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової).

12 травня Медведчук прокоментував обшуки у нього вдома та у його офісах та запевнив, що не тікав з України. Цього ж дня він прийшов на допит у генпрокуратуру.

13 травня Печерський районний суд відправив Медведчука не у СІЗО, а під домашній цілодобовий арешт. Хоч прокурори вимагали тримання під вартою та до 15 років в'язниці.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов допустив обмін народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука на українців, яких утримують в Росії.

9 липня Печерський районний суд Києва залишив народного депутата від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука під цілодобовим домашнім арештом до 11 вересня.

А 20 липня адвокати подали апеляцію, проте суд переніс розгляд, оскільки не встиг ознайомитися з 12 томами справи.

Читайте також наш матеріал: Як Медведчука за держзраду ловили, а він сам прийшов

Читайте також