Судова реформа є найважливішою для України - ЄС

Вона є матір'ю усіх реформ
Судова реформа є найважливішою для України - ЄС
Конституційний суд. Фото: УНІАН
11 Лютого 2021, 21:23
читать на русском

Найважливішою реформою для української влади є судова, і має вона базуватись на незалежних судах та розділенні гілок влади.

Про це заявив представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель після засідання Ради асоціації ЄС-Україна, передає "Європейська правда".

Якщо б мені треба було вибрати одну найважливішу, я б вказав на судову реформу. Це – матір всіх реформ. Ви не можете вдавати, що маєте верховенство права, права людини без незалежної судової системи. Це – наріжний камінь демократичної країни, - сказав він.

Читайте також

Боррель підкреслив, що це фундаментальний елемент добре функціонуючої демократії,  найважливіший інструмент проти корупції, і те, що потрібно українцям. Також не обійтися і без незалежних судів та розділенні гілок влади.

 Без цього важко боротися з корупцією чи з іншими проблемами. Я знаю, як це важко, але це необхідно, - додав він.

Нагадаємо, президент України (досьє Володимира Зеленського) підписав указ про відсторонення голови Конституційного суду України Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці.

Натомість у КСУ нагадали, що звільнення судді Конституційного суду України з посади можливе у порядку, визначеному Конституцією України.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Війна гілок влади: чому голові КСУ оголосили про підозру".

1