Телеканали Медведчука опосередковано фінансувалися Росією - Ткаченко

Канали підозрюють у фінансуванні тероризму
Телеканали Медведчука опосередковано фінансувалися Росією - Ткаченко
Олександр Ткаченко (Фото: Facebook-сторінка Олександра Ткаченка)
15 Лютого 2021, 10:13
читать на русском

Телеканали народного депутата, соратника Віктора Медведчука Тараса Козака, які потрапили під санкції, опосередкованого фінансувалися Росією на етапі їх придбання. Блокування каналів "112 Україна", NewsOne і Zik відбулось на підставі дій правоохоронних органів.

Про це заявив міністр культури Олександр Ткаченко (досьє Олександра Ткаченка) в інтерв'ю "Лівому березі".

За його словами, під час роботи Тимчасової слідчої комісії за "медведчуківськими" каналами Міністерство культури й інформаційної політики мало можливість ознайомитися з документами.

Цікавив саме факт їх придбання, оскільки там довга і заплутана історія. У мене є підстави говорити про опосередковане фінансування з боку Росії як мінімум на етапі придбання цих каналів, - сказав Ткаченко.

При цьому міністр пояснив, що канали підозрюють у фінансуванні тероризму. Але поки правоохоронці відмовляються надати докази проти каналів, оскільки, як вони повідомляють, то слідство ще триває.

Читайте також

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука"

1