Тіхановська оголосила про створення Народного трибуналу у Білорусі

Метою створення Трибуналу є зупинка беззаконня
Тіхановська оголосила про створення Народного трибуналу у Білорусі
Світлана Тіхановська (скрін з відео)
14 Листопада 2020, 15:08
читать на русском

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська оголосила про створення Народного трибуналу та обіцяє амністію силовикам, які захоплять чинного президента Олександр Лукашенка.

Про це вона повідомила у Telegram.

Наша країна остаточно перетворилася в місце злочину. Я заявляю, що Олександр Лукашенко і його поплічники - терористична організація, яка повинна відповісти за свої злочини, - йдеться у зверненні.

Тіхановська зазначила, що ще у серпні білоруси переконалися в тому, що виборча система - це просто фікція для покривання злочинів режиму. Вона додала, що правосуддя в Білорусі - така ж фікція, і білоруси готові діяти, щоб повернути закон.

Я, Світлана Тіхановска, оголошую Народний Трибунал і амністію за захоплення Лукашенко і членів його терористичного угрупування. Якщо державна судова система не працює, ми впораємося без неї. Відповісти повинен кожен, хто цинічно порушив і порушує закон: від членів виборчих комісій і провладних спостерігачів до чиновників, ідеологів і офіцерів, які віддавали та виконували злочинні накази. Ви порушили закон, і ви боїтеся правосуддя. Але час правосуддя прийшло, - написала опозиціонерка.

Читайте також

Політикиня опублікувала план Народного Трибуналу, у якого дві мети: зупинити беззаконня і показати, що боятися повинні не білоруські протестувальники, а ті, хто скоює злочини проти них.

Минув час, коли можна просто вбивати людей з упевненістю, що за це нічого не буде. Минув час, коли "не до закону". З цього дня гарант закону - народ Білорусі, - заявила Тіхановська.

Нагадаємо, що 23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську.  Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

Легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають країни ЄС, США та Україна. В той час, як Росія та Китай одразу схвалили інавгурацію.

 25 жовтня у Мінську та інших містах Білорусі проходив "День народного ультиматуму" - протести незгідних з підсумками президентських виборів, оскільки опозиція вважає Світлану Тіхановську переможницею виборів президента Білорусі.

У Білорусі вже четвертий місяць тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які пройшли 9 серпня. Переможцем був оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року. Учасники акцій не визнали оголошені владою підсумки виборів, вважають їх сфальсифікованими.

1