Тіхановська розповіла про неофіційну зустріч із Зеленським

Вона висловила підтримку Україні
Тіхановська розповіла про неофіційну зустріч із Зеленським
Світлана Тіхановська (фото: facebook.com)
11 Липня 2021, 07:48
читать на русском
Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська заявила, що неофіційно зустрічалася з президентом Володимиром Зеленським під час його візиту до Литви.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню Сьогодні.

Так, ми на зв'язку, звичайно, з представниками уряду України. Ось. Я одного разу зустрічалася онлайн з паном Кулебою, позавчора ми перетиналися з паном Зеленським на заході у Литві. Офіційних зустрічей у нас не було, але ви знаєте, як сильно ми відчуваємо підтримку України, - сказала Тіхановська.

Вона подякувала Україні за те, що вона прийняла десятки тисяч білорусів і допомогла їм з працевлаштуванням.

І те, що Україна приєднується до санкцій Євросоюзу, вказує на те, що Україна – з білоруським народом, - додала опозиціонерка.

Нагадаємо, що 25 травня Україна запровадила заборону на здійснення прямого авіасполучення з Республікою Білорусь українськими та білоруськими експлуатантами після того, як влада Білорусі примусила літак сісти у Мінську.

3 червня Верховна Рада ухвалила постанову щодо інциденту з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську та різко засудила дії Лукашенка.

2 липня Олександр Лукашенко наказав прикордонникам повністю перекрити кордон з Україною. Згодом міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Білорусь не закривала кордон з Україною через нібито контрабанду зброї з України.

Читайте також

1