У "Феофанії" безкоштовно лікуватимуть українців з інфарктом та інсультом - Ляшко

Лікарня в п’ятірці медзакладів України за кількістю механічних тромбектомій при інсульті
Важливо
У "Феофанії" безкоштовно лікуватимуть українців з інфарктом та інсультом - Ляшко
Феофанія Фото: Фейбсук

У клінічній лікарні "Феофанія" безкоштовно надаватимуть медичну допомогу при інсульті та інфаркті.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в Facebook.

"Феофанія" вже пів року надає меддопомогу пацієнтам з інфарктами та інсультами в рамках програми медичних гарантій. На виконання указу Президента України Володимира Зеленського щодо забезпечення доступності для громадян медичної допомоги, що надається "Феофанією", з січня 2022 року лікарня підписала договір з НСЗУ і надає послуги за Програмою медичних гарантій, - сказав Віктор Ляшко.

Він зазначив, що медзаклад має договори на два пакети - медична допомога при інсульті та інфаркті. Таким чином у "Феофанії" безкоштовно лікуватимуть пацієнтів, незалежно від того, де він проживає чи де зареєстрований.

У квітні клінічну лікарню включили в маршрут пацієнтів з гострим мозковим інсультом та з гострим інфарктом міокарда в Київській області.

Сьогодні лікарня вийшла на рівень надання меддопомоги в середньому 45-50 пацієнтам з інсультами та 45 пацієнтам з інфарктами міокарда за місяць. Зараз лікарня в п’ятірці медзакладів України за кількістю механічних тромбектомій при інсульті. З наступного року будемо розширювати співпрацю закладу з Національною службою здоров’я України на допомогу онкологічним хворим, - додав він.
Нагадаємо, раніше у клінічній лікарні "Феофанія" заявили, що можуть приймати хворих на COVID-19 пацієнтів на госпіталізацію як на платну основу, так і безплатно. Проте безкоштовне лікування можливо лише у випадку наявності бюджетних призначень.

Читайте також