Лікуватися у "Феофанії" зможуть всі українці: подробиці

"Депутатська лікарня" стане доступною для пересічних громадян з 1 січня 2022 року
Головне
Лікуватися у "Феофанії" зможуть всі українці: подробиці
Лікарня “Феофанія” (Фото: ТСН)
25 Листопада 2021, 17:29
читать на русском

Клінічну лікарню "Феофанія" з 1 січня 2022 року зроблять доступною для лікування пересічних українців.

"Ми скасували недоторканність та відкриваємо "Феофанію", - про це повідомив народний депутат з фракції "Слуга народу", голова комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький у Телеграмі.

В межах реформи галузі всі медичні заклади повинні увійти до єдиного медичного простору. Наступного року заплановано перехід на фінансування за програмою медичних гарантій відомчих лікарень, закладів міністерств та Національної академії наук. Лікарня "Феофанія" довгий час залишається символом того, що чиновники та пересічні громадяни мають різний рівень доступу до медичних послуг. І сьогодні медичний заклад підпорядковується Державному управлінню справами, а допомогу там надають державним службовцям, - написав Радуцький.

За його словами, президент Володимир Зеленський виступив з ініціативою відкрити "Феофанію" для всіх пацієнтів. А профільний комітет ВР разом із МОЗ два роки працювали над тим, щоб реалізувати це завдання.

Вчора під час засідання Комітету міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що прийнято остаточне рішення – з 1 січня "Феофанія" почне приймати пацієнтів за пріоритетними пакетами медичних послуг. Особисто ніколи не користувався привілеями народного депутата. На моє переконання, спеціальні лікарні або санаторії – це пережитки радянських часів, коли "еліта" жила окремо від простого народу. Я розумію, навіщо окремі медичні заклади військовим, але депутат або чиновник Кабміну, місцевої адміністрації повинен користуватись тими ж медичними послугами, що й пенсіонер або вчитель. До речі, це найкращий стимул активніше підтримувати наші пропозиції зі збільшення фінансування сфери охорони здоров'я, - написав депутат.

Нагадаємо, раніше у клінічній лікарні "Феофанія" заявили, що можуть приймати хворих на COVID-19 пацієнтів на госпіталізацію як на платну основу, так і безплатно. Проте безкоштовне лікування можливо лише у випадку наявності бюджетних призначень.

Читайте також

1