У МОЗ назвали терміни придатності індійської COVID-вакцини

Друге щеплення можуть зробити не лише AstraZeneca індійського виробництва
У МОЗ назвали терміни придатності індійської COVID-вакцини
Вакцина Covishield Фото: сайт КМДА
2 Квітня 2021, 09:01
читать на русском

Термін придатності першої партії вакцини проти коронавірусу Covishield, яка була розроблена компанією AstraZeneca, збігає 23 червня.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) в етері телеканалу "Україна 24".

23 червня (збігає термін придатності - ред.). Ми обов'язково використаємо це (першу партію вакцини - ред.) найближчим часом, - сказав він.

Степанов запевнив, що всі, хто отримав перше щеплення вакциною Covishield, отримають другу дозу. Втім, друге щеплення можуть зробити не тільки препаратом індійського виробництва, але це точно буде AstraZeneca.

Читайте також

За словами міністра, в Україні поширюються фейки, що якщо перша доза була зроблена вакциною Covishield, то і друге щеплення мають зробити нею.

Ми говоримо про вакцинацію вакциною Astrazeneca. Всі люди отримають другу дозу, але це може бути європейська, південнокорейська або індійська AstraZeneca. Це одна і та ж вакцина, - пояснив глава МОЗ.


Контекст. Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Також, в Україну прибуло 215 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

Від 19 березня Україна перейшла до другого етапу вакцинації, в межах якого вакцинують людей з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги.

Читайте у нашому матеріалі про те, якими способами можна записатися в чергу на вакцинацію від Covid-19 і що робити, аби легко перенести щеплення: Вакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення