У МОЗ повідомили, чи зможуть українці обрати COVID-вакцину під час масової вакцинації

Найбільша кількість вакцин проти коронавірусу має бути від компанії AstraZeneca
У МОЗ повідомили, чи зможуть українці обрати COVID-вакцину під час масової вакцинації
Вакцинація (фото: УНІАН)
10 Лютого 2021, 09:14
читать на русском

У Центрі громадського здоров'я МОЗ розповіли, чи зможуть українці самостійно обрати вакцину проти коронавірусу під час масової вакцинації.

За словами виконувача обов'язків голови ЦГЗ Ігоря Кузіна, люди не зможуть самостійно обрати COVID-вакцину конкретного виробника. Про це він сказав в етері телеканалу "Україна 24".

Скоріш за все, що ні, тому що в залежності від того, яка вакцина коли приходить в країну, формується перелік групи ризику, яка буде вакцинуватися на так званій платформі, - сказав Кузін.

За його словами, платформа — це використання одного вакцинного інструменту або однієї вакцини шляхом використання єдиного підходу, тобто або мобільна бригада, або стаціонарний пункт щеплення.

Читайте також

Кузін зазначив, що найбільша кількість COVID-вакцин, яка має прийти, це від 2 до 3,7 млн, будуть від AstraZeneca.

Ті групи, які підпадуть під AstraZeneca, будуть вакцинуватися лише нею, — сказав він.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський (досьє на Володимира Зеленського читайте тут) повідомив, що перший етап вакцинації почнеться вже цього місяця. Вакцину отримають медики, військові та нацгвардійці.

В Україні планують провакцинувати щонайменше 60% громадян, аби побороти коронавірусну інфекцію. До того ж вакцинація  в Україні буде безкоштовною для українців.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає