У Раді зібрали 150 підписів за позбавлення мандатів нардепів від заборонених партій

Йдеться, зокрема, про представників партії ОПЗЖ
Головне
У Раді зібрали 150 підписів за позбавлення мандатів нардепів від заборонених партій
Верховна Рада (фото: president.gov.ua)
17 Січня 2023, 09:14
читать на русском

У Верховній Раді зібрано 150 підписів за позбавлення мандатів депутатів від заборонених партій, зокрема ОПЗЖ.

Про це повідомив у фейсбуці нардеп "Слуги народу" Олег Дунда.

"Інформую щодо збору підписів за позбавлення депутатів від заборонених партій, і в тому числі ОПЗЖ, мандатів - маємо 150 підписів!Особливо вдячний моїм колегам, що перебувають на передовій і боронять Україну, але знайшли час та можливість підписати лист. Сергій Рудик, дякую, твій підпис став 150. Роман Лозинський, Роман Костенко, Андрій Шараськін (ці нардепи перебувають на фронті - ред) - вони кожного дня бачать той жах, який принесли представники ОПЗЖ на нашу землю. Вони не сумніваючись поставили свої підписи, компромісів щодо представників кремля бути не може", - зазначає нардеп.

Він також шкодує, що частина колег не готові проявити свою проукраїнську позицію на одинадцятому місяці війни і, навіть, страшний обстріл Дніпра не змінив їхню думку.

"Збір підписів завершується, далі слово за спікером Русланом Стефанчуком. Ми не можемо і далі ігнорувати представників ОПЗЖ в парламенті і в радах усіх рівнів", - додав Дунда.

Нагадаємо, майже 70 народних депутатів Верховної Ради відмовились ставити свої підписи під зверненням до Руслана Стефанчука про позбавлення повноважень депутатів, які були обрані від заборонених проросійських партій, зокрема ОПЗЖ.

Фракція "Батьківщина" майже у повному складі відмовилась ставити підписи під ініціативою, яка передбачає винесення цього питання на порядок денний найближчої сесії парламенту.

Крім того, не хочуть позбавляти повноважень народних та місцевих депутатів від партій на кшталт ОПЗЖ і представники владної фракції "Слуга народу", зокрема голова фракції Давид Арахамія та його заступники, а також заступник спікера парламенту Олександр Корнієнко.

Читайте також

1