У РНБО оцінили можливість введення санкцій проти Порошенка

В першу чергу необхідні відповідні документи
Головне
У РНБО оцінили можливість введення санкцій проти Порошенка
Петро Порошенко Фото: УНІАН
30 Грудня 2021, 20:23
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував можливість введення санкцій проти п'ятого президента України Петра Порошенка. За його словами, РНБО повинна отримати відповідні документи, а для ухвалення рішення потрібно 2/3 голосів.

Про це розповів Данілов під час брифінгу 30 грудня за підсумками засідання РНБО.

Ми працюємо тільки з документами. Які документи будуть направлені - ми їх розглянемо, винесемо на засідання. Для того, щоб рішення було прийнято потрібно 2/3 голосів. Якщо такі документи з'являться, я думаю, що голосів буде більш ніж достатньо з цього питання, - заявив він.

Нагадаємо, 17 грудня 2021 року слідчі ДБР намагались вручити Петру Порошенку повістку на черговий допит, але п'ятий президент, як стверджували в бюро, проігнорував. Після цього Порошенко швидко сів в автомобіль та поїхав. Згодом його побачили в аеропорту, а у ЄС заявили про заплановані візити до Туреччини та Польщі.

20 грудня ​ Петру Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Йдеться про організацію злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

Згодом Порошенко повідомив, що у січні повернеться до України, а наразі він перебуває з робочими візитами за кордоном.

Читайте також