У Зеленського обіцяють, що Тупицький не повернеться до КСУ

Щобільше, там переконують, що на повернення голови КСУ не вплине навіть рішення Верховного суду
Головне
У Зеленського обіцяють, що Тупицький не повернеться до КСУ
Олександр Тупицький (скріншот відео 24 канал)
21 Липня 2021, 23:05
читать на русском

Представник президента України у Конституційному суді, нардеп Федір Веніславський заявив, що скандальний голова КСУ Олександр Тупицький не повернеться на свою посаду.

Про це інформує "ДС".

Веніславський підкреслив, що на повернення скандального судді не вплине навіть рішення Верховного суду. Нардеп переконаний, що глава держави має "юридично стовідсоткові" важелі впливу, з допомогою яких він триматиме ситуацію під контролем.

Я думаю, стовідсотково там кілька вироків має бути. За моїми заявами ДБР розслідує справи щодо пана Тупицького, було оголошено підозру про злочин щодо несанкціонованого втручання в електронні телекомунікаційні системи, щодо цікавого розподілу справ, щодо неправомірності отримання заробітної плати і користування службовим автомобілем, — додав він.


Контекст. 27 березня президент України Володимир Зеленський скасував укази 2013 року, які були підписані ще Віктором Януковичем, про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного суду України.

Президент також підкреслив, що якщо на якихось тижнях не відбуваються засідання РНБО, це не означає, що "особи, які протягом довгих років шкодили державним інтересам України, можуть розслабитися і спати спокійно".

14 липня у ВСУ визнали протиправним звільнення Тупицького указом Зеленського (досьє Володимира Зеленського).

Читайте більше у нашому матеріалі: "Війна гілок влади: чому голові КСУ оголосили про підозру".

Читайте також

1