У Зеленського відповіли на відмову КСУ призначити суддів за президентською квотою

Для Офісу президента це виглядає затягуванням часу
Головне
У Зеленського відповіли на відмову КСУ призначити суддів за президентською квотою
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
30 Листопада 2021, 23:09
читать на русском

В Офісі президента заявили, що Володимир Зеленський засмучений відмовою Конституційного суду України приймати присягу кандидатів на вакантні позиції за президентською квотою.

Про це заявив прессекретар голови держави Сергій Никифоров у Facebook.

Володимир Зеленський засмучений відмовою КСУ приймати присягу кандидатів на вакантні позиції за президентською квотою. Для Офісу президента це виглядає затягуванням часу з надією на те, що кругова порука в судовій системі знову спрацює, і Верховний Суд ухвалить вигідні рішення для скомпрометованої верхівки КСУ, - йдеться у заяві.

За його словами, президент сподівається, що у Верховному суді усвідомлюють суспільний запит на судову реформу, як і те, що вона є ключовою умовою для економічного розвитку нашої країни.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський призначив двох суддів до складу Конституційного суду України на відповідні місця, які залишалися вакантними з березня цього року. 30 листопада Конституційний Суд відклав присяги Оксани Грищук і Олександра Петришина, яких Зеленський призначив суддями Конституційного суду.

Читайте також

1