Угорщина готова дати Україні 50 мільйонів євро на ремонт доріг на Закарпатті

Крім того, Угорщина подарувала Україні 50 апаратів ШВЛ
Угорщина готова дати Україні 50 мільйонів євро на ремонт доріг на Закарпатті
Петер Сіярто (Фото: ТСН)
27 Січня 2021, 17:06
читать на русском

Угорщина подарувала Україні 50 апаратів ШВЛ і готова надати кредит на будівництво доріг у Закарпатській області на 50 мільйонів євро.

Про це повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто під час робочого візиту до Києва 27 січня, передає ТСН.

Зокрема Сіярто розповів, що Угорщина підготувала проєкт модернізації мосту через річку Тиса в Загоні, який би хотіла реалізувати спільно з Україною.

Крім того, Угорщина хоче відкрити ще один прикордонний пункт пропуску на кордоні з Україною між Великим Ходасем і Великою Паладдю, а також готова продовжити автостради M3 і M31 до кордону з Україною.

Ми готові дати кредит на 50 мільйонів євро на будівництво доріг на Закарпатті. До цього моменту ми надали гранти на суму 16 мільярдів форинтів. Йдеться про 34 тисячі проєктів. У межах цього ще 22 млрд — гранти для Закарпаття, — повідомив Сіярто.

Також, розповідаючи про передавання апаратів ШВЛ глава угорського МЗС наголосив, що 46 із 50 приладів отримали медичні заклади за межами Закарпатської області.

Читайте також

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту послу Угорщини у зв'язку з агітацією у день виборів, 25 жовтня, на Закарпатті.

Згодом Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих місцевих виборах.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) наголосив, що Україна готова до конструктивної і відвертої розмови з угорцями, але "якщо вони нехтуватимуть нашими інтересами й нашим законодавством, ми робитимемо жорсткі й чіткі кроки".

Читайте також наш матеріал: Закарпатські депутати на присязі заспівали угорський гімн: що відбувається у регіоні.

1