Україна проведе навчання з територіальної оборони на кордоні з Білоруссю

Навчання відбудеться протягом найближчого місяця
Важливо
Україна проведе навчання з територіальної оборони на кордоні з Білоруссю
Денис Монастирський (фото: УНІАН)
12 Листопада 2021, 11:52
читать на русском

Україна планує провести навчання з територіальної оборони біля кордонів з Білоруссю через загострення ситуації з мігрантами.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в ефірі "Право на владу".

Міністр оборони і президент підтримали ідею проведення в цих областях навчань з територіальної оборони. Я доручив поліції підняти всі громадські формування на цих територіях. Ці люди повинні бути скликані на навчання, які повинні пройти протягом найближчого місяця біля білоруського кордону, - сказав Денис Монастирський.

Він зазначив, що підхід мігрантів до державного кордону України може відбутися на десяти ділянках. Проте їх планують посилити прикордонниками, Національною гвардією та поліцією.

Також можливе залучення загонів територіальної оборони.

Нагадаємо, за останні кілька місяців прикордонники відзначають посилення міграційного тиску на польсько-білоруську ділянку державного кордону. Від 1 серпня цього року прикордонники вже зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. 8 листопада ситуація на кордоні загострилася, коли до території Польщі підійшли кілька сотень мігрантів з дітьми та почали штурмувати огородження з колючим дротом.

В МВС України заявили, що наразі спостерігається збільшення потоків мігрантів на прикордонних регіонах України та вважають, що цим самим сусідні країни намагаються влаштувати міграційну кризу в нашій країні.

Міністр внутрішніх справ повідомив, що 11 листопада Україна відправила на кордон з Білоруссю додатково 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських.

Читайте також