Зеленський з президентом Литви поговорили про міграційну кризу

Президент України пообіцяв "адекватно реагувати на розвиток ситуації"
Зеленський з президентом Литви поговорили про міграційну кризу
Володимир Зеленський фото: Офіс президента
11 Листопада 2021, 16:17
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський телефоном поспілкувався з президентом Литви Гітанасом Наусєдою.

Як повідомляє пресслужба глави держави, розмова лідерів двох країн відбулася через ситуацію, яка виникла на європейсько-білоруському кордоні.

Під час розмови Зеленський заявив, що Україна "буде адекватно реагувати на розвиток ситуації на наших кордонах".

Ми вже нарощуємо потужності прикордонної служби. Готові залучити й інші резерви, – зазначив він.

Повідомляється, що Зеленський та Наусєда серед іншого, домовилися, що литовська та українська сторони "координуватимуть заходи з метою збереження свободи взаємних поїздок громадян та забезпечення їхньої безпеки в умовах пандемії".

Нагадаємо, за останні кілька місяців прикордонники відзначають посилення міграційного тиску на польсько-білоруську ділянку державного кордону. Від 1 серпня цього року прикордонники вже зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. 8 листопада ситуація на кордоні загострилася, коли до території Польщі підійшли кілька сотень мігрантів з дітьми та почали штурмувати огородження з колючим дротом.

В МВС України заявили, що наразі спостерігається збільшення потоків мігрантів на прикордонних регіонах України та вважають, що цим самим сусідні країни намагаються влаштувати міграційну кризу в нашій країні.

Міністр внутрішніх справ повідомив, що 11 листопада Україна відправила на кордон з Білоруссю додатково 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських.

Читайте також

1