Українці не вірять, що Зеленський справиться з роллю головнокомандувача у разі вторгнення Росії

Соціологи з'ясували, що українці думають про Зеленського як Верховного головнокомандувача
Головне
Українці не вірять, що Зеленський справиться з роллю головнокомандувача у разі вторгнення Росії
Зеленський на Донбасі Фото: Офіс президента
6 Грудня 2021, 16:53
читать на русском

У разі вторгнення Росії президент Володимир Зеленський може не справитися з роллю Верховного головнокомандувача.

Такий висновок зробили українці. Зокрема, про це йдеться у дослідженні Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Соціологи спитали у громадян, що вони думають про "ефективність  Зеленського як Верховного головнокомандувача у разі можливого вторгнення Росії та ставлення до можливого запровадження воєнного стану".

Результати наступні: серед українців більше тих, хто вважає, що Зеленський не здатний буде ефективно спрацювати як Верховний головнокомандувач – так вважають 51,6% респондентів проти 35,9%, які вважають, що він здатний ефективно спрацювати.

КМІС щодо Зеленського як головнокомандуючого

При цьому, за запровадження воєнного стану у відповідь на нарощення Росією військ уздовж кордону виступають 32,8% респондентів, не підтримують це – 58,1%, - йдеться у дослідженні.

Також в українців спитали, чи підтримують вони впровадження воєнного стану у відповідь на нарощування Росією військ вздовж кордонів з Україною з метою ймовірного вторгнення в нашу країну.

За таке рішення висловилися 32,8% громадян, 58,1% - проти, 9,1% - вагалися відповісти.

КМІС воєнний стан

На запитання, хто з українських президентів найкраще справлявся з обов’язками Верховного головнокомандувача найбільше респондентів називали Леоніда Кучму (22,8%) і Петра Порошенка (21,9%), різниця статистично незначуща.

А на запитання, хто з українських президентів найкраще справлявся з обов’язками керівника зовнішньої політики найбільше респондентів називали Порошенка (25%) і Кучму (23.4%).

Фото: КМІС

Нагадаємо, іноземні журналісти виявили чергове напруження поблизу українського кордону  – нібито Росія почала знову стягувати свої війська. Українська розвідка це спростовує. А ось у Міноборони дійсно вбачають проблему, але в перспективі.

Більше читайте у нашому матеріаліСтягування російських військ до кордону України: реальність чи політична гра

Читайте також

1