Українці сказали, кого вважають мемом 2021 року

Найбільше відзначилися Зеленський, Кличко, Тищенко та Кива
Українці сказали, кого вважають мемом 2021 року
Напад на Сергія Шефіра (BABAK_МЕМ)
30 Грудня 2021, 08:08
читать на русском

Українці розповіли соціологам, які події, чи яких політик вважають мемами року.

Як свідчать результати дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, мемом 2021 року українці назвали пресконференцію президента Володимира Зеленського (5,2%).

Далі рейтинг мемів виглядає наступним чином. На другому місці сам чинний президент Володимир Зеленський (3,4%). Третє місце посів мер Києва Віталій Кличко (2,6%). Також на третьому місці у рейтингу мемів - заяви народного депутата з фракції "Слуга народу" Миколи Тищенка, зокрема, щодо "сала по 20 гривень" (2,6%).

Далі у рейтингу ініціатива президента щодо виплати тисячі гривень вакцинованим громадянам (2,5%).

Заключне, п'яте місце, посів народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива (2,1%).

Меми 2021 року

Соціологи кажуть, що 47,2% опитаних не змогли відповісти на запитання щодо мемів року. 3% впевнені, що таких подій не було, а майже 14% - не захотіли відповідати взагалі.

Нагадаємо, що народний депутат "Слуги народу" 49-річний Микола Тищенко назвав себе молоддю і закликав називати речі теж "по-молодіжному". Зокрема, "слуга" пропонує почати з котлет і називати їх мітболами.

Раніше депутат заявляв, що на найдорожчому ринку Києва купує гречану крупу по 12 грн/кг, а яловичину - від 50 до 70 грн. Сало депутатові вдалося купити за 20 грн/кг.

Читайте також