Україні вдалося повернути тіла 210 загиблих на "Азовсталі" захисників Маріуполя

Похорони захисників після низки експертиз проведуть з почестями
Важливо
Україні вдалося повернути тіла 210 загиблих на "Азовсталі" захисників Маріуполя
Смерть, тіло Фото: istockphoto
8 Червня 2022, 12:59
читать на русском

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими домовився про повернення до України тіл 210 українських військових, які загинули під час оборони Маріуполя.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Зазначається, що наразі процес повернення померлих триває. Станом на 7 червня вже вдалося повернути 210 наших загиблих українських військових. Більшість з них – героїчні оборонці "Азовсталі".

Всі загиблі мають повернутися на підконтрольну Україні територію. І кожного з них проводять в останню путь з належними героям почестями. Координаційний штаб за дорученням президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України працює над тим, щоб повернути кожного полеглого, – наголосили в ГУР.

У Розвідці зазначають, що також триває робота над поверненням додому усіх полонених українських військових.

Нагадаємо, заблокованих у Маріуполі українських військовослужбовців у ніч на 17 травня почали евакуйовувати з заводу "Азовсталь". Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів, які перебувають на "Азовсталі", зберегти життя особового складу. Евакуйованих російські бойовики вивозили на підконтрольні "ДНР" території. Була інформація, що далі їх вивозять на росію.

Військове керівництво країни запевняло, що ведуться перемовини про повернення евакуйованих бійців на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

Заступник голови МЗС рф Андрій Руденко заявив, що обмін захисників "Азовсталі" відбудеться лише після того, як їм винесуть вирок на росії.

6 червня президент Зеленський заявив, що росія забрала у полон 2,5 тисячі людей з "Азовсталі".