Росії взяла в полон на Азовсталі понад 2 500 людей - Зеленський

Поверненням українців додому займається розвідка
Росії взяла в полон на Азовсталі понад 2 500 людей - Зеленський
Азовсталь Фото: Дмитро Козацький, Орест https://twitter.com/kozatsky_d
6 Червня 2022, 18:49
читать на русском

Російські бойовики вивели з "Азовсталі" та полонили понад 2500 українських захисників.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

За словами глави держави, поверненням наших захисників до України займається головне управління розвідки.

Питанням опікується ГУР. На його базі створено спеціальний об'єднаний орган. Полонені перебувають, на жаль, в руках рф... Ми знаємо, про що з росіянами домовлятися, ми знаємо цю ціну. Ми знаємо, що їм не можна довіряти… ГУР має займатися цим питанням і має дати результат. Результат єдиний – повернути людей додому, - сказав він.

Зеленський каже, що при ухваленні рішення дістати "азовців" з-під обстрілів та з-під завалів заводу керувалися метою зберегти їм життя.

Перша частина була – вивезти людей живими. Я вважаю, що ГУР першу частину виконало. На сьогодні є друга частина: повернути їх живими додому… Вони у цьому плані найкращі фахівці… Я їм особисто довіряю. Ми очікуємо від них результату. Але ми не можемо щодня їх запитувати: "ну що там?", – додав він.

За його словами, росіяни не застосовують тортур проти українських військових, адже вони стали "публічними полоненими".

Нагадаємо, заблокованих у Маріуполі українських військовослужбовців у ніч на 17 травня почали евакуйовувати з заводу "Азовсталь". Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів, які перебувають на "Азовсталі", зберегти життя особового складу. Евакуйованих російські бойовики вивозили на підконтрольні "ДНР" території. Була інформація, що далі їх вивозять на росіюа.

Військове керівництво країни запевняло, що ведуться перемовини про повернення евакуйованих бійців на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

Заступник голови МЗС рф Андрій Руденко заявив, що обмін захисників "Азовсталі" відбудеться лише після того, як їм винесуть вирок на росії.

Читайте також

1