Україні вдалося збити ураганне поширення коронавірусу - глава МОЗ

Ситуація з поширенням коронавірусної хвороби в Україні стабілізувалася
Головне
Україні вдалося збити ураганне поширення коронавірусу - глава МОЗ
Лікарня, коронавірус Фото: сторінка МОЗ у Фейсбук
9 Грудня 2020, 09:57
читать на русском

В Україні зменшилася кількість хворих на коронавірус, а також зменшилася кількість госпіталізацій. Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Ситуація за кількістю хворих повністю стабілізувалася сьогодні. Якщо ми порівнюємо тижневу статистику, ми бачимо зменшення кількості хворих, зменшення кількості госпіталізованих, - сказав керівник МОЗу (досьє Степанова).

Читайте також

За його словами, в країні вдалося збити ураганне поширення коронавірусу шляхом введених раніше карантинних обмежень.

За його словами, зменшення кількості нових заражень не пов'язано зі зменшенням тестувань, а кількість тестувань скоротилася через зменшення захворюваності.

Коли зменшується кількість звернень людей, які мають ознаки респіраторного захворювання, то зменшується і кількість тестувань, - пояснив Степанов.

Нагадаємо, в Україні станом на 9 грудня виявлено 12 585 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Днями прем’єр-міністр Денис Шмигаль (досьє Шмигаля) повідомив, що завдяки запровадженню карантину вихідного дня за минулий тиждень кількість хворих на COVID-19 суттєво зменшилася.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про зменшення кількості хворих на COVID-19 вперше за весь час.

В той самий час голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан спростував заяви Степанова та Шмигаля про покращення ситуації з COVID-19. На його думку, для покращення ситуації необхідно посилювати карантин і вводити локдаун.

1