Урядовці і парламентарі ледь не побилися: у "Слузі народу" розповіли про зустріч нардепів з Кабміном

Повідомляється, що в двадцятих числах березня відбулася зустріч між представниками парламенту та уряду, оскільки депутати й комітети Ради висувають претензії, що Кабмін ні в що їх не ставить.
Головне
Урядовці і парламентарі ледь не побилися: у "Слузі народу" розповіли про зустріч нардепів з Кабміном
Слуга народу Фото: sluga-narodu.com
4 Квітня 2024, 19:51
читать на русском

У березні відбулася зустріч між керівництвом парламенту, главами комітетів і главою уряду та його віцепрем'єрами. Урядовці і парламентарі ледь не побилися, але в кінці домовились "жити дружно" і ходити одне до одного на засідання та відповідати на запити.

Про це йдеться в статті видання УП  "Групи, зустрічі з урядом і матюки. Як "слуги" повертають Раді працездатність".

Повідомляється, що в двадцятих числах березня відбулася зустріч між представниками парламенту та уряду, оскільки депутати й комітети Ради висувають претензії, що Кабмін ні в що їх не ставить.

Тож, щоб якось згладити це протистояння, спікер Ради Руслан Стефанчук і прем'єр Денис Шмигаль взялися спільно організувати зустріч між керівництвом парламенту, главами комітетів і главою уряду та його віцепрем'єрами.

Водночас замість показового акту єдності й порозуміння ця зустріч ледь не перетворилася на з'ясовування стосунків у форматі сам на сам. Мова йде про першого заступника голови фракції "СН" Андрія Мотовиловця та віцепрем'єра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова.

Пряма мова одного із учасників зустрічі: "Мото (Мотовиловець – УП) у нас взагалі не дуже чуйний і емпатичний. Але тут він як зарядив уряду, то всі ахнули. Він їм згадав тупо все, що у депутатів накипіло.

Стефанчук зі Шмигалем явно не сподівались такого повороту. Кубраков щось намагався заперечувати, а Мотовиловець такий: "Саша, не починай, бо я тут зараз при всіх скажу, що я про тебе думаю, і це нікому не сподобається".

У відповідь віцепрем'єр почав з того, що всі присутні на зустрічі прийшли в політику за допомогою президента Володимира Зеленського і всі попередні домовленості про принципи роботи укладалися з президентом. І тому було б логічно запитати у нього, чи хоче він щось змінювати.

Пряма мова одного із глав комітетів: "Щось всі там говорили – говорили, як ми маємо зажити по-новому, а Кубраков такий Стефанчуку і каже: "За всієї поваги, Руслане Олексійовичу, а де тут за столом Офіс президента? Чи ми маємо тут вдвох домовлятись? Що це дасть?". Всіх депутатів зразу як у воду опустили".

Зрештою після легких взаємних образ і докорів представники влади домовились "жити дружно" і принаймні ходити одне до одного на засідання та відповідати на запити.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за даними джерел у "Слузі народу", фракція зараз близька до остаточної дезорганізації, а одразу кілька десятків народних депутатів висловлювали бажання скласти мандати через відсутність мотивації.

Читайте також