В аеропорту "Бориспіль" приземилився літак з евакуйованими з Казахстану українцями

Наступні рейси зі столиці Казахстану заплановані на 13 та 16 січня
В аеропорту "Бориспіль" приземилився літак з евакуйованими з Казахстану українцями
Літак МАУ Фото: avianews.com
10 Січня 2022, 07:56
читать на русском

У Києві приземлився літак з українцями, яких евакуювали з Казахстану. На борту було 33 людини.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Twitter.

За його словами, наступні рейси зі столиці Казахстану, Нур-Султан, заплановані на 13 та 16 січня.

Працюємо над організацією повернення решти українців, які звернулися за допомогою, особливо до Алмати. Україна не кидає своїх, це непорушний принцип, - зазначив Кулеба.

Як свідчать дані онлайн-табло аеропорту "Бориспіль", рейс з Нур-Султана до Києва виконувався спільно авіакомпаніями "Міжнародні авіалінії України" та Air Astana. Літак прибув о 20:42 за київським часом.

Зазначимо, що в охопленому протестами Казахстані застрягли 116 українців, які не можуть залишити країну. При цьому серед загиблих, постраждалих або затриманих немає громадян України. Про це 9 січня повідомив спікер МЗС України Олег Ніколенко.

Нагадаємо, з 1 січня влада Казахстану на 100% підвищила вартість скрапленого газу. Після цього у великих містах республіки розпочалися масові протести. Протестувальники захоплювали адміністративні будівлі, палили автівки поліцейських та навіть повалили пам'ятник колишньому президенту Нурсултанові Назарбаєву в Талдикоргані.

Президент Казахстану оголосив по всій країні надзвичайний стан та доручив уряду на пів року запровадити регулювання цін на скраплений газ, бензин та дизель.

Також Токаєв доручив запровадити державне цінове регулювання із соціально значущих продовольчих товарів, розглянути необхідність запровадження мораторію на підвищення комунальних тарифів для населення терміном на 180 днів.

Увечері 5 січня Токаєв звернувся до ОДКБ з проханням направити миротворців для "стабілізації ситуації в країні". Країни-члени організації пристали на прохання Токаєва і 6 січня почали відправляти силовиків до РК.

Читайте також