В уряді готуються нові відставки - нардепка Кравчук

Кадрові ротації, ймовірно, відбудуться вже восени
Головне
В уряді готуються нові відставки - нардепка Кравчук
Фото: Sora Shimazaki з Pexels
30 Серпня 2021, 15:05
читать на русском

Кадрові перестановки заплановані у Кабміні та, ймовірно, відбудуться вже восени.

Про це повідомила народна депутатка з фракції "Слуги народу" Євгенія Кравчук в етері телеканалу "Україна 24".

Думаю, вересень все розставить по своїх місцях. Дійсно будуть певні кадрові зміни, я не хочу називати прізвищ, бо зараз немає жодної заяви про відставку, не почалися консультації всередині фракції. 7 вересня парламент повертається до роботи в пленарному режимі, буде можливість обговорити на рівні профільних комітетів, якщо є зауваження до когось з міністрів і відомств, а також обговорити разом з фракцією, — сказала вона.

Кравчук зазначила, що конкретні прізвища стануть відомі у вересні.

Вона нагадала, що разом з питанням звільнення міністра через декілька днів "має йти призначення нового глави відомства".

Ми хочемо позбутися формату виконувача обов'язків. Але це процес, це співбесіда з фракцією, робота з профільними комітетами. Тому, найімовірніше, що в другій половині вересня буде якась конкретика, — каже Кравчук.

Тим часом "РБК-Україна" пише, що деяких міністрів можуть замінити під кінець вересня.

Джерела видання повідомили, що своїх посад цієї осені можуть позбутися від трьох до п'яти членів Кабміну.

Це можуть бути міністр оборони Андрій Таран, віцепрем'єр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, міністр соцполітики Марина Лазебна.

Ще два члени Кабміну, чиї прізвища на слуху в контексті майбутніх перестановок - це міністр юстиції Денис Малюська і міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. На Банковій вже пригледіли готового кандидата на місце Ткаченка. А це означає, що правляча команда всерйоз роздумує про його відставку. Змінити Ткаченка на його посаді може його перший заступник - Ростислав Карандєєв, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, після заяви про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова поповзли чутки про можливе звільнення Андрія Тарана та Дениса Малюськи. Коментуючи це, глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що це лише чутки. Принаймні до вересня більше не очікують на нові перестановки у Кабміні, а це означає, що міністри оборони Андрій Таран і юстиції Денис Малюська збережуть свої посади, а чутки про їх звільнення і призначення міністром оборони нардепки Ірини Верещук – це лише невдалий жарт.

Читайте також

1