"Слуга народу" Качура назвав міністрів, які восени можуть піти з посад

Крім того, у кулуарах Ради обговорюють можливу відставку генпрокурора Венедіктової
Головне
"Слуга народу" Качура назвав міністрів, які восени можуть піти з посад
Олександр Качура Фото: facebook.com
21 Липня 2021, 19:18
читать на русском

Народний депутат України від фракції "Слуга народу" Олександр Качура назвав прізвища міністрів, які восени можуть піти з Кабміну.

Про це Качура заявив в ефірі телеканалу Україна 24, пише "Інтерфакс-Україна".

Нардеп зокрема сказав, що у депутатського корпусу Верховної Ради є претензії і запитання з приводу роботу міністра оборони Андрія Тарана, міністра юстиції Дениса Малюськи і міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

Однозначно, у вересні будуть кадрові зміни (в уряді – ред.). (...) Є претензії у депутатського корпусу і є розмови про те, що потрібно ці міністерства посилити іншими міністрами. Є розмови щодо Міністерства оборони, Міністерства юстиції. Є запитання щодо Міністерства культури: знаю, що колеги зареєстрували проєкт постанови про звільнення (міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка – ред.), там насправді неоднозначна ситуація, - сказав Качура (досьє Олександра Качури).

При цьому він також звернув увагу на відсутність комунікації глави Мін'юсту з парламентом.

Щодо Міністерства юстиції претензії, мені здається, є у колег, тому що найбільша помилка - це відсутність комунікації з парламентом, оскільки ми лише через Facebook можемо спостерігати, як міністр юстиції (досьє Дениса Малюськи) то на траві лежить, то на столі тощо... Є наразі претензії до результатів роботи, тому що господарство Мін'юсту дуже велике і це не лише в'язниці та камери попереднього ув'язнення, в яких відбувається ремонт, а це набагато більше, і потрібно, щоб там відбувалися системні зміни, - уточнив парламентарій.

Щодо можливих кадрових змін у силовому блоці, Качура підтвердив, що в кулуарах парламенту обговорюється інформація щодо генпрокурора Ірини Венедіктової (досьє Ірини Венедіктової).

Я чув, що колега це публічно озвучила щодо генерального прокурора. Таке у кулуарах також звучало, і вже пішло це в ЗМІ. Теж таке можливо, - сказав Качура.

Нагадаємо, тиждень тому, після заяви про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова поповзли чутки про можливе звільнення Андрія Тарана та Дениса Малюськи. Коментуючи це, глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що це лише чутки. Принаймні до вересня більше не очікують на нові перестановки у Кабміні, а це означає, що міністри оборони Андрій Таран і юстиції Денис Малюська збережуть свої посади, а чутки про їх звільнення і призначення міністром оборони нардепки Ірини Верещук – це лише невдалий жарт.

Читайте також