"Ведмедів не викликав": Зеленський сказав, чи літав на держдачу з Єрмаком 21 листопада

Сам Єрмак спочатку коментувати не хотів та заховався у дитячій кімнаті
Головне
"Ведмедів не викликав": Зеленський сказав, чи літав на держдачу з Єрмаком 21 листопада
Володимир Зеленський, Андрій Єрмак, Олексій Резніков в Офісі президента Фото: president.gov.ua
27 Листопада 2021, 16:49
читать на русском

Президент Володимир Зеленський розповів, що робив та чи літав на гелікоптері ДСНС в день народження керівника ОП Андрія Єрмака 21 листопада. Його версія з Єрмаком трішки розходиться.

Про це Зеленський розповів журналістам під час пресмарафону "30 питань Президенту України".

За його словами, 21 листопада Зеленський з родиною та Єрмаком були в президентській резиденції "Синьогора" в селі Гуті в Івано-Франківській області.

У неділю о 7 ранку я прилетів на покладання квітів у Київ. Після покладання поїхав на роботу. Я зустрівся з військовими. Окрема в мене була нарада з головнокомандувачем, міністром оборони, а потім у мене було нагородження військових. Після цього я сів у гвинтокрил із Єрмаком. Там ще речі були, а в речах - бутерброди, якщо вас це цікавить. З речами та з Єрмаком я прилетів у Гуту. Моя сім’я. Маю право. У цей день, коли я прилетів, я циган і ведмедів не викликав... У понеділок я полетів на роботу, - сказав глава держави.

Президент Володимир Зеленський покладає квіти до Меморіалу Героїв Небесної сотні 21 листопада Фото: president.gov.ua

Зеленський розповів, що 19-20 листопада теж у тому ж складі перебував на державній дачі в Карпатах. Президент підтвердив, що для перельотів використовував гвинтокрил Державної служби з надзвичайних ситуацій, який супроводжував задля безпеки військовий гелікоптер.

Літак президента не працює, бо директор нашого ДУСа не може виділити гроші, бо всі будуть казати, що гроші витрачають на президента... За два дні до цього, так вийшло, чи за день до цього, зламався президентський гвинтокрил. Чому? Тому що ДУС не відремонтував його. Президента України попросили, і звернулися люди, які летіли з ним, використати на цей раз гелікоптер ДСНС. Я запитав, чи це законно. Мені сказали, що так, я маю на це законні права, - пояснив Зеленський.

Президент також розповів, що в Гуті зустрічався з міністром розвитку громад і територій Олексієм Чернишовим для обговорення організації Дня працівників дипломатичної служби, проведення якого планується 20-22 грудня на цій же ж резиденції в Карпатах. А в  суботу, 20 листопада, у президента був вихідний, який він провів із родиною та Єрмаком.

Коли ж Єрмака запитали про святкування його ювілей, той спочатку заховався в дитячій кімнаті. При цьому, сказавши, що про все написав на своїй сторінці у Facebook. Потім керівник ОП все ж вийшов до журналістів і розповів, що ж робив 21 листопада.

За словами Єрмака, 21 листопада він спочатку був на Алеї Героїв Небесної Сотні. А щодо День народження, то він святкував його у наступного дня, у понеділок пізно ввечері, коли приїхав до батьків.

При цьому Єрмак продовжував стояти на своєму, що в Гуті був 19-20 листопада. На уточнення журналіста, чи був той у неділю, Єрмак промовчав.

Зазначимо, що журналісти провели розслідування та з'ясували, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак відсвяткував своє 50-річчя на державній дачі президента в Карпатах. При цьому самі верхівки влади та гості добирались на гелікоптерах Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про реакцію соцмереж читайте в нашому матеріалі: Регоче вся країна: як українці відреагували на "Велике святківництво" Єрмака на держдачі

Читайте також