Велика Британія готова направити в Україну 600 бійців спецназу - ЗМІ

Країна висловила побоювання через ескалацію на кордонах з боку Росії
Головне
Велика Британія готова направити в Україну 600 бійців спецназу - ЗМІ
Російські військові Фото: Міноборони РФ у Фейсбук
14 Листопада 2021, 19:03
читать на русском

Велика Британія готова у разі потреби направити 600 військовослужбовців до України через побоювання ескалації з боку Росії.

Про це пише видання The Daily Mirror.

Оперативна група з 600 британських військовослужбовців готова розгорнути в Україні свій штаб на тлі побоювання, що Росія готова вдертися на територію свого сусіда. Підрозділи SAS і парашутного полку були попереджені, що вони можуть бути відправлені в Україну протягом декількох годин. Підготовка відбувається після того, як начальники оборони та глава МІ-6 повідомили, що президент Росії Володимир Путін представляє явну і реальну небезпеку для України та Заходу, - йдеться у повідомленні.

За даними видання, від 400 до 600 військовослужбовців вже зібрані для перекидання в Україну.

Нагадаємо, наприкінці жовтня видання Washington Post повідомило, що на українсько-російському кордоні відбувається посилення скупчення військової техніки та військовослужбовців з боку Росії. Видання повідомило, що останній раз таке скупчення військ на кордоні спостерігалося у квітні 2021 року.

Проте секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав це свідомою дезінформацією.

Проте 10 листопада заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони України Руслан Демченко сказав, що на Україну насувається нова хвиля дестабілізації зі сторони Росії.

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний заявив, що у Збройних Силах України не виключають поширення військової агресії з боку Російської Федерації.

Цього ж дня президент Володимир Зеленський звернувся до громадян України та прокоментував ситуацію на кордонах країни.

Читайте також

1