Відомо, навіщо росії Медведчук та як його може використати ФСБ

В Україні Медведчук отримав підозру у державній зраді, його судитимуть заочно
Головне
Відомо, навіщо росії Медведчук та як його може використати ФСБ
Віктор Медведчук, фото Володимир Зеленський
22 Вересня 2022, 22:02
читать на русском

Росія обміняла кума російського президента владіміра путіна - віктора медведчука - на 200 українських захисників. Саме через нього йшло фінансування агентурних мереж РФ в Україні.

Про це повідомив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов під час брифінгу, який транслював Офіс президента.

Медведчук на даному етапі найбільше потрібен ФСБ, а не комусь конкретному. Бо через цю особу напряму йшло фінансування багатьох агентурних мереж в Україні. Через нього фінансували посадовців. Це - засіб впливу та відмивання коштів. І це і є основна причина, чому за нього боролися, - сказав Буданов.

Глава Служби безпеки України Василь Малюк повідомив, що Медведчук добровільно погодився на обмін та сам підписав заяву. Зараз його можуть і надалі використовувати росіяни у своїх інформаційних спецопераціях.

Медведчук - топовий зрадник України. Ми всі розуміємо, що наші недруги з ФСБ та інших російських спецслужб проводять спеціальні інформаційні операції. Цілком ймовірно, що в майбутньому вони можуть використати Медведчука. Але ми вже повинні розуміти, де є фейки і маніпуляції, - сказав Малюк.

За його словами, допити Медведчука відбувались з відео фіксаціями, все що він міг сказати, він розповів. В Україні Медведчука судитимуть заочно.

Нагадаємо, що цей обмін є найбільшим з 24 лютого. Тепер на звільнених захисників та захисниць чекає процес реабілітації, адаптації, відновлення та лікування. Також Координаційний штат опублікував поіменний список усіх 215 звільнених полонених.

Читайте також

1