Влада працює над антикризовим планом, хоче скоротити кількість міністерств, - ЗМІ

Новий план "перезапуску України" може переформатувати уряд
Влада працює над антикризовим планом, хоче скоротити кількість міністерств, - ЗМІ
Кабмін (фото УНІАН)
30 Червня 2022, 11:10
читать на русском

Національна рада відновлення працює над антикризовим планом для України, який може передбачати переформатування уряду та скорочення кількості міністерств із 20-ти до 12-ти.

Про це повідомляє "Українська правда".

За даними видання, Кабінет міністрів і прем’єр-міністр Денис Шмигаль отримали від президента Володимира Зеленського задачу написати реалістичний комплексний план перезапуску держави.

Напрацюванням плану займається Нацрада відновлення, створена у квітні. Нею керують Шмигаль та голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Перша публічна презентація цього українського "плану Маршалла" планується на інвестконференції у швейцарському Лугано 4 липня. Загалом там має бути представлено кілька речей:

1. По-перше, проєкт переформатування Кабміну, яким займається міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Ця реформа передбачає галузеве об’єднання міністерств і відчутне скорочення чиновницького складу в об’єднаних органах.

Як пише УП, пропонують скоротити кількість міністерств із нинішніх 20 до 12, об’єднавши, наприклад, Мінрегіон з МінТОТ і Мінінфраструктури, а Мінмолодьспорту з Мінкультом та Міносвіти тощо.

Фото: Українська правда

По-друге, у Лугано повезуть перелік інвестиційних проєктів в Україні, за які відповідає глава Мінінфраструктури Олександр Кубраков. Цю частину в команді Зеленського жартома називають "Дуже великим будівництвом".

Як пише УП з посиланням на джерела в оточенні президента, у цих проєктах немає справді проривних ідей – і це розчаровує Зеленського.

Нагадаємо, що держава не встигне відновити всі зруйновані будинки до опалювального сезону. Тому людей забезпечать гуртожитками та іншим житлом.