Втомився воювати з вітряками: Філатов про конфлікт з урядом

У мера Дніпра не було претензій до Банкової
Важливо
Втомився воювати з вітряками: Філатов про конфлікт з урядом
Борис Філатов Фото: https://www.facebook.com/filatovborys/photos
31 Серпня 2022, 13:55
читать на русском

Мер Дніпра Борис Філатов розповів, чому перестав спілкуватися з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, заступником керівника Офісу президента Кирилом Тимошенком та очільником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Бабель".

Із початку війни премʼєр не взяв від мене слухавки і не відповів на моє повідомлення. Я це вважаю ненормальним, коментувати мені таке важко. Не те, що б я опустив руки, але втомився воювати з вітряками. Тому зараз ми ведемо перемовини за лінією Асоціації міст України (ред. очолює Віталій Кличко), у нас є активний та уповноважений всіма міськими головами Олександр Слобожан, є Олексій Чернишов (ред. міністр розвитку громад і територій), який завжди з нами в діалозі. Тому з Кабміном ми спілкуємося через посередників, - сказав Борис Філатов.

Він зазначив, що раніше спілкувався з Кирилом Тимошенком, який відповідає за регіональну політику, проте нині діалогу немає.

Потрібно запитати в Кирила, Андрія Борисовича, Шмигаля. Потрібно запитати у них, чому вони не хочуть спілкуватися ані зі мною, ані з Кличком, ані з іншими мерами. Можливо, вони вирішили побудувати систему комунікацій через військові адміністрації. З іншого боку, я дуже плідно раз на три дні спілкуюся з Валентином Резніченком. Можливо, пану Тимошенку зручніше та приємніше спілкуватися з ним, а він уже потім ретранслює мені певні задачі. Але дуже дивно обирати таку комунікацію – тим паче, коли у країні йде війна, – пояснив Філатов.

За його словами, до Банкової у нього немає претензій, і з Офісом він не сварився.

Можливо, Офіс посварився зі мною, але я з ним не сварився. У мене не було претензій до Банкової, - наголосив він.

Також він розповів про конфлікт зі Шмигалем. Зокрема, у липні мер Дніпра скаржився, що в систему закупівель для тероборони повернули тендерну процедуру, Prozzoro. У результаті чого уповільнилися закупки.

Армії потрібно все. Насамперед – транспорт. Це те, через що я посварився зі Шмигалем і виступив публічно. Усі ж бігають і збирають на пікапи, але зараз більш потрібні навіть не вони, а вантажівки. У нас була можливість закупити сотні одиниць на військових базах Західної Європи. Цього нам зробити не дали. Зрештою ми знайшли приватні гроші – насамперед дякую "АТБ". Вони дали великі гроші, ми залучили пожертви громадян, допомогу благодійних фондів і придбали 60 автомобілів. А можна було купити не 60, а 600, - додав Філатов.

Нагадаємо, у травні міський голова Дніпра Борис Філатов обізвав радника Офісу президента Олексія Арестовича "балакучою ж@пою з вкрадливим голосом" через різку зміну прогнозів щодо війни.

1