Вже цієї зими: Росія спробує атакувати Україну

Росія розмістила поблизу України до 114 тисяч військовослужбовців
Вже цієї зими: Росія спробує атакувати Україну
Російські військові Фото: facebook.com/mod.mil.rus
15 Листопада 2021, 15:56
читать на русском

Цієї зими Росія може спробувати атакувати Україну.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Financial Times.

Інформація наших (ред. військових спецслужб) збігається з інформацією країн-партнерів про високу ймовірність дестабілізації ситуації в Україні цієї зими, - сказала Ганна Маляр.

За її словами, висновки західних розвідок засновані не лише на інформації про кількість російських військ поблизу українського кордону, але й, можливо, у Вашингтоні знають про наміри президента РФ Володимира Путіна.

Росія нарощує війська поблизу окупованого Донбасу на сході України, в районах поблизу північного сходу України та на окупованому Кримському півострові, - пояснила Маляр.

Начальник військової розвідки України Кирило Буданов заявив, що поблизу України та на захоплених територіях Росія розмістила до 114 тисяч військовослужбовців, у тому числі близько 92 тисяч сухопутних.

Він додав, що Росія демонстративно залишила танки, бойові машини та реактивні системи біля українського кордону.

Нагадаємо, наприкінці жовтня видання Washington Post повідомило, що на українсько-російському кордоні відбувається посилення скупчення військової техніки та військовослужбовців з боку Росії. Видання повідомило, що останній раз таке скупчення військ на кордоні спостерігалося у квітні 2021 року.

Проте секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав це свідомою дезінформацією.

Проте 10 листопада заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони України Руслан Демченко сказав, що на Україну насувається нова хвиля дестабілізації зі сторони Росії.

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний заявив, що у Збройних Силах України не виключають поширення військової агресії з боку Російської Федерації.

Цього ж дня президент Володимир Зеленський звернувся до громадян України та прокоментував ситуацію на кордонах країни.

Більше читайте у нашому матеріалі: Стягування російських військ до кордону України: реальність чи політична гра

Читайте також

1