Я фактично є особистим в'язнем Путіна - Саакашвілі звернувся до Зеленського

Політик вважає свій арешт незаконним, а докази сфальсифікованими
Я фактично є особистим в'язнем Путіна - Саакашвілі звернувся до Зеленського
Міхеіл Саакашвілі Фото: УНІАН
5 Жовтня 2021, 15:51
читать на русском

Український політик Міхеіл Саакашвілі, якого затримали правоохоронці 1 жовтня у Грузії, звернувся до президента Володимира Зеленського.

Відповідний лист опублікували його соратники на сторінці політика у Facebook.

Глибоко зворушений вашими словами і відгуком справжнього державного діяча високого класу на мій незаконний арешт і ув'язнення у Грузії за сфальсифікованими звинуваченнями, які крім Росії не визнає ніхто в світі, - написав політик.

Він наголосив, що більше життя любить свою Грузію, але й дуже любить Україну. Її він вважає своєю другою батьківщиною, де провів багато часу прожив. В Україні у нього сім'я, друзі та громадянство, яке він дуже цінує.

Я все життя буду пишатися тим, що мав можливість додати свій скромний внесок в історичні зміни і реформи, які ви проводите. Оскільки я фактично є особистим в'язнем Путіна, то дуже високо оцінюю вашу принципову позицію щодо захисту України, всього регіону і всіх в'язнів імперії, - наголосив Саакашвілі.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Колишній президент Грузії, а нині громадянин України прилетів на свою батьківщину для участі у місцевих виборах. Перетнув кордон він нібито у вентиляційній кабіні трейлера з овочами.

Міхеїл Саакашвілі був президентом Грузії з січня 2004 року по листопад 2013 року. У 2013 році він покинув країну за кілька днів до закінчення терміну президентських повноважень. Відразу після цього проти нього було порушено чотири кримінальні справи, за двома з яких вже винесені вироки. У січні 2018 року Тбіліський міський суд заочно засудив Саакашвілі до трьох років позбавлення волі у справі про вбивство у 2006 році співробітника Об'єднаного банку Грузії. У червні 2018 року суд засудив його до шести років позбавлення волі у справі про побиття у 2005 році депутата.

Читайте також

1