Я ніколи не був другом Зеленського - Разумков після відставки

Колишній спікер парламенту вважає, що президент і голова ВРУ повинні мати лише робочі стосунки
Я ніколи не був другом Зеленського - Разумков після відставки
Дмитро Разумков Фото: сайт парламенту
7 Жовтня 2021, 13:52
читать на русском

Дмитро Разумков, якого звільнили 7 жовтня з посади спікера парламенту, заявив, що ніколи не був другом президентові Володимиру Зеленському.

Про це він сказав під час брифінгу після відкликання з посади.

Я ніколи не був другом з президентом. Це робочі стосунки. Дружні стосунки, я думаю, формуються по-іншому. Думаю, що друзі президента, а вони більше пов’язані з "95 кварталом", з його минулим життям. А в мене інші друзі, — сказав Разумков.

За його словами, президент і голова Верховної Ради, або прем’єр-міністр не повинні бути друзями.

Вони повинні працювати на державу. Не на свої дружні стосунки, а на державу. Це моя позиція, - додав він.

Нагадаємо, що ініціатором відставки Разумкова став глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, який попросив у керівництва Ради підписні листи. 30 вересня Дмитро Разумков повідомив, що "колеги прийшли за підписними листами про відкликання його з посади голови Верховної Ради".

Підписи за звільнення спікера почали збирати на засіданні фракції СН в Трускавці. Сам спікер парламенту офіційно звернувся до фракції "Слуга народу", запросивши їх на зустріч, аби обговорити його "незадовільну" роботу. Але "слуги" відмовилась від спільного засідання з Разумковим.

При цьому питання призначення нового спікера парламенту можуть розглянути вже 8 жовтня. Основним претендентом на цю посаду є віцеспікер Руслан Стефанчук.

Читайте також наш матеріал: "Велика фракція" чи велика фікція - чим завершився з'їзд "слуг народу" у Трускавці

Читайте також

1