Яценюк дав свідчення СБУ у "вугільній справі" Порошенка-Медведчука

Експрем'єр вже чотири рази давав свідчення проти Медведчука
Головне
Яценюк дав свідчення СБУ у "вугільній справі" Порошенка-Медведчука
Арсеній Яценюк / Фото: facebook.com/yatsenyuk.arseniy
31 Травня 2022, 14:48
читать на русском

Колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк дав свідчення Службі безпеки України у справі щодо п'ятого президента Петра Порошенка та проросійського нардепа від забороненої ОПЗЖ, олігарха Віктора Медведчука.

Про це повідомила прессекретар Яценюка Ольга Лаппо, повідомляють "Українські Новини".

Яценюк вчетверте дав свідчення у справі Віктора Медведчука, - повідомила вона.

За її словами, минулого тижня Яценюк в інтерв'ю "Радіо НВ" розповів, що вже тричі давав такі свідчення: кілька разів СБУ та Державному бюро розслідувань. Він зазначив, що завжди жорстко боровся проти Медведчука публічно та непублічно.

За це на нього медіа Медведчука спустили всіх псів. Усі фейки про мільярд, 24 вілл у Маямі, про паспорти, Чеченську війну, про "Стіну" - генерувалися насамперед росіянами, які контролювали медійний ресурс в Україні, - додала Лаппо.

Нагадаємо, затриманий СБУ Медведчук розповів про схеми виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу для прокачування через нього дизельного палива і закупівлі вугілля на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Описуючи суть схем, Медведчук повідомив, що Порошенко не лише звернувся до нього з проханням сконтактувати з керівництвом рф, а й забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях.

У Порошенка назвали свідчення Медведчука проти нардепа "піаром для СБУ" та заявили, що затриманий нардеп "читав з суфлера написаний йому текст".

25 травня в СБУ повідомили, що у четвер, 19 травня, Служба безпеки викликала на допит як свідків колишнього главу МВС Арсена Авакова, колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та екссекретаря РНБО Олександра Турчинова через "вугільну справу".

Колишній секретар РНБО Олександр Турчинов, який виконував обов'язки президента у 2014 році після усунення з посади Віктора Януковича, відреагував на виклик на допит в СБУ по так званій "вугільній справі Порошенка"

Читайте також

1