Ясько про стан Саакашвілі: знала, що стан критичний, але не знала, що настільки

Співмешканка експрезидента Грузії "злякалася" через стан здоров'я політика
Ясько про стан Саакашвілі: знала, що стан критичний, але не знала, що настільки
Саакашвілі та Ясько фото: скрін із відео
22 Листопада 2021, 17:24
читать на русском

Народна депутатка з фракції "Слуга народу" Єлизавета Ясько розповіла, як почувається експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі після переведення його з тюремної лікарні до шпиталю.

В етері телеканалу "Україна 24" співмешканка Саакашвілі заявила, що у нього з'явилися "проблеми із внутрішніми органами та з головним мозком".

Кілька хвилин тому я вийшла з військового госпіталю, який частково вже перетворився на в'язницю, тому що в тому місці, де перебуває Михайло Саакашвілі, дуже багато охорони, поставлено сигналізацію, ґрати. Психологічна атмосфера створена така, щоб було відчуття в'язниці. На жаль, коли востаннє я його бачила, трохи більше ніж тиждень тому, він був у кращому стані, ніж сьогодні. Я побачила, що він дуже ослаблений фізично, морально... Є багато діагнозів та симптомів, є проблеми із внутрішніми органами, з головним мозком... Тому ситуація погана насправді, — сказала вона.

Ясько каже, що "злякалась" за життя Саакашвілі після того, як провідала його у шпиталі.

Я сьогодні трохи злякалась, бо знала, що стан критичний, але не знала, що настільки. Особистого лікаря зараз пускають, але цього недостатньо. Потрібно понад 25 медичних експертів, які мають постійно аналізувати стан здоров'я. Сказати, що стан стабільний - не можна. У такому стані, коли людина виснажена за 50 днів, за 2-3 дні не можна стабілізувати. Це питання тижнів, — сказала вона.

Нагадаємо, 14 листопада особистий лікар колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе розповів про погіршення здоров'я політика. Вже 18 листопада лікар Георгій Григолія сказав, що стан здоров’я експрезидента Грузії  "критичний за багатьма життєвими показниками". У цей же день Саакашвілі втратив свідомість після зустрічі зі своїми адвокатами в лікарні Глданської в'язниці.

19 листопада у політика фахівці виявили серйозне захворювання мозку, через яке у нього може розвинутися кома з можливим летальним кінцем.

Читайте більше у нашому матеріалі: Саакашвілі під вартою: що політику "світить" у Грузії та чи треба Україні його повертати

Читайте також