Забрали на ношах: Саакашвілі втратив свідомість після зустрічі з адвокатами

Політику стало гірше
Важливо
Забрали на ношах: Саакашвілі втратив свідомість після зустрічі з адвокатами
Міхеїл Саакашвілі фото: Twitter
18 Листопада 2021, 17:22
читать на русском

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі втратив свідомість після зустрічі зі своїми адвокатами в лікарні Глданської в'язниці.

Про це повідомив його адвокат Бека Басилая, передає "Новини Грузія".

Міхеїл виходив після зустрічі з адвокатами, послизнувся та впав. Після цього я не чув його голосу, очі він не розплющував. Вони привезли носилки і відвезли його… До цього він почував себе дуже погано, - сказав Бека Басилая.

Він не знає, в якому стані нині перебуває Міхеїл Саакашвілі. Також інший адвокат політика намагається отримати додаткову інформацію.

Додали, що біля в'язниці мобілізовано велику кількість поліцейських.

Довідково: Міхеїл Саакашвілі був президентом Грузії з січня 2004 року по листопад 2013 року. У 2013 році він покинув країну за кілька днів до закінчення терміну президентських повноважень. Відразу після цього проти нього було порушено чотири кримінальні справи, за двома з яких вже винесені вироки. У січні 2018 року Тбіліський міський суд заочно засудив Саакашвілі до трьох років позбавлення волі у справі про вбивство у 2006 році співробітника Об'єднаного банку Грузії. У червні 2018 року суд засудив його до шести років позбавлення волі у справі про побиття у 2005 році депутата.

Крім того, Саакашвілі є фігурантом ще кількох кримінальних справ: про розгін опозиційного мітингу 7 листопада 2007 року, погром у телекомпанії "Імеді" та заволодіння майном бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі; про розтрату коштів із держбюджету; про незаконне перетинання державного кордону.

Політика затримали 1 жовтня в Тбілісі. Колишній президент Грузії прилетів на батьківщину для участі у місцевих виборах. Його одразу затримали й запроторили до в'язниці, де він оголосив голодування. В день затримання Саакашвілі та українська народна депутатка Єлизавета Ясько записали спільне відео, в якому розповіли про свої стосунки.

6 листопада у колонії зняли на відео, як колишній президент Грузії, у якого начебто почалися провали в пам'яті через голодування, почав їсти у в'язниці.

8 листопада консиліум лікарів ухвалив рішення, що політик потребує шпиталізації, тому його перевезли до медичної установи для обвинувачених і засуджених №18.

14 листопада особистий лікар колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе розповів про погіршення здоров'я політика.

Читайте більше у нашому матеріалі: Саакашвілі під вартою: що політику "світить" у Грузії та чи треба Україні його повертати

Читайте також

1