Загрози існують: особистий лікар Саакашвілі розповів про його стан

Політику може знадобитися допомога психолога та психіатра
Загрози існують: особистий лікар Саакашвілі розповів про його стан
Міхеїл Саакашвілі Фото: УНІАН
22 Листопада 2021, 10:52
читать на русском

Особистий лікар експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе розповів про стан здоров'я політика. Медик вважає, що в процес лікування політика може знадобитись допомога психіатра, психолога та фахівці з-за кордону.

Про це Кіпшидзе сказав журналістам після відвідування Саакашвілі у військовому госпіталі в Горі, пише "Інтерфакс-Україна".

За його словами, окрім психіатра та психолога, не виключена потреба підключення фахівців з-за кордону для оцінки стану політика.

Я вважаю, що необхідно підключити психолога та психіатра. ... Загрози поки що існують, не можу сказати, що небезпека минула і все добре. Потрібно спостерігати і дивитися, що і як буде. ... Продовжує лікування, відзначається загальна слабкість, головний біль, грає тиск, - зазначив Кіпшидзе.

Лікар наголосив, що перший день процесу відновлення після голодування минув нормально. Також медиків хвилює неврологія, тож найближчим часом планується приїзд неврологів.

У таких хворих, як ви знаєте, є посттравматичний синдром, який підлягає певному та дуже складному лікуванню та реабілітації, - заявив Кіпшидзе.

Крім того, Саакашвілі почувається спокійніше у госпіталі, ніж у тюремній лікарні. Він вважає, що різниця перебування велика та вдячний лікарям госпіталю.

Нагадаємо, 14 листопада особистий лікар колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе розповів про погіршення здоров'я політика. Вже 18 листопада лікар Георгій Григолія сказав, що стан здоров’я експрезидента Грузії  "критичний за багатьма життєвими показниками". У цей же день Саакашвілі втратив свідомість після зустрічі зі своїми адвокатами в лікарні Глданської в'язниці.

19 листопада у політика фахівці виявили серйозне захворювання мозку, через яке у нього може розвинутися кома з можливим летальним кінцем.

Читайте більше у нашому матеріалі: Саакашвілі під вартою: що політику "світить" у Грузії та чи треба Україні його повертати

Читайте також

1