"Діяли як злочинці": Саакашвілі побили при перевезенні в тюремну лікарню

Політик відмовляється іти на контакт із лікарями
Важливо
"Діяли як злочинці": Саакашвілі побили при перевезенні в тюремну лікарню
Михеїл Саакашвілі фото: Facebook
9 Листопада 2021, 11:53
читать на русском

Колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі побили, перед тим як доправити до тюремної лікарні.

Про це він написав у своєму листі адвокату, передає Radio Tavisupleba.

Мене витягли з машини, повалили на землю і кілька разів вдарили по шиї. Мене тягнули за волосся, і, звичайно ж, в цей час я чинив опір, - заявив він.

Саакашвілі відмовляється іти на контакт із лікарями, оскільки вони "діють як справжні злочинці". Коли він зустрівся із тюремним фельдшером, той намагався щось вколоти йому. Тепер він вимагає зустрічі лише зі своїм особистим лікарем.

Тим часом кохана політика, народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько, заявила, що точної інформації, де саме перебуває Міхеїл і в якому він стані, немає.

Ніхто зараз з офіційних та неофіційних джерел не може дати чіткої інформації, в якому стані перебуває Міхеїл. Адвокати та лікарі не мають до нього доступу. Ніхто не має доступу, його ніхто не бачив, - сказала вона.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Колишній президент Грузії прилетів на батьківщину для участі у місцевих виборах. Його одразу затримали й запроторили до в'язниці, де він оголосив голодування. В день затримання Саакашвілі та українська народна депутатка Єлизавета Ясько записали спільне відео, в якому розповіли про свої стосунки.

6 листопада у колонії зняли на відео, як колишній президент Грузії, у якого начебто почалися провали в пам'яті через голодування, почав їсти у в'язниці.

8 листопада консиліум лікарів ухвалив рішення, що політик потребує шпиталізації, тому його перевезли до медичної установи для обвинувачених і засуджених №18.

Читайте більше у нашому матеріалі: Саакашвілі під вартою: що політику "світить" у Грузії та чи треба Україні його повертати

Читайте також

1