Залужний, Резніков та Малюк просять відкласти підписання закону про повернення доплат військовим

Головні силовики висловилися проти ухвалення закону у такому вигляді, як він нині є
Головне
Залужний, Резніков та Малюк просять відкласти підписання закону про повернення доплат військовим
ЗСУ, Збройні сили України, українські військові / Фото: president.gov.ua
2 Травня 2023, 16:19
читать на русском

Закон про повернення доплат усім військовим в розмірі 30 тисяч гривень не будуть подавити на підпис президенту Володимиру Зеленському. Замість цього в Раді створять робочу групу для розв'язання питань.

Про це повідомив керівник президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в Telegram.

Арахамія висловився проти голосування в Раді постанови № 8312-П, після чого закон про повернення виплат військовим потрібно подавати на підпис президенту.

За його словами, питання військових не можна вирішувати без участі самих військових.

"Тому будемо пропонувати відкласти розгляд постанови №8312-П і негайно створити робочу групу з представників Верховної Ради, уряду та силового блоку, щоб напрацювати фінальне рішення стосовно чутливого для суспільства питання оплати праці наших захисників", - повідомив він.

Арахамія оприлюднив лист керівництва силових відомств, яке висловилося проти рішення Верховної ради щодо повернення доплат у 30 тисяч гривень в тому вигляді, як воно було прийняте.

Лист підписали міністр оборони Олексій Резніков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, командувач Нацгвардії Юрій Лебідь, голова СБУ Василь Малюк.

Нагадаємо, Верховна Рада повернула військовим доплату в розмірі 30 тисяч гривень.  Ухвалене нардепами рішення передбачає повернення надбавки захисникам шляхом економії на скорочені зарплати для держслужбовців та менеджменту держпідприємств (до 10 мінімальних зарплат). Однак ця економія не зможе покрити фінансування.

Читайте також

1