Зеленський: ЄС відзначає значний прогрес України в запровадженні реформ

Зокрема, у Євросоюзі відзначили старт роботи Вищого антикорупційного суду
Зеленський: ЄС відзначає значний прогрес України в запровадженні реформ
Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
6 Жовтня 2020, 21:11
читать на русском

Європейський Союз відзначає значний прогрес України в запровадженні реформ за останній рік, про це розказав президент України Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками саміту Україна-ЄС у Брюселі.

Варто наголосити, що Європейський Союз відзначає значний прогрес України в реалізації ключових реформ за останній рік, - сказав Зеленський (Володимир Зеленський - досьє).

За словами президента, у Євросоюзі відзначили кроки нашої країни щодо впровадження ринку землі, ухвалення "банківського" закону, щодо розвитку децентралізації. Також оцінено старт роботи Вищого антикорупційного суду.

Читайте також

Нагадаємо, 17 вересня повідомлялося, що у Європарламенті попередили Україну про фінансові ризики, які можуть виникнути через проблемну процедуру відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

А Віола фон Крамон заявила, що через ситуацію навколо призначення нового керівника САП Україна може втратити безвізовий режим і велику фінансову допомогу від ЄС.

Поки міжнародне співтовариство зайнято Білоруссю, уряд України спішно підштовхує кандидатів, які не мають досвіду і порядності, до вибору глави САП. Це не полетить. Уряд ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і подальшу трансляцію допомоги в розмірі 1,5 млрд євро, — написала вона.

Читайте також

Після цього прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що безвізовий режим з Європейським Союзом для України не відміняється.

Також депутатка Європарламенту від ФР Німеччини, членкиня комітету у закордонних справах Віола фон Крамон вдруге попередила Україну, що вона може втратити безвізовий режим з Європою через відбір нового очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Також вона звернулась до глави фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, який 18 вересня заявив, що погрози від депутатки є лише чутками.

5 жовтня депутати Європарламенту звернулися до глави фракції "Слуга народу" Давида Арахамії з відкритим листом, в якому виступили з попередженням для політиків і олігархів, відповідальних за згортання реформ.