Зеленський погодився на переговори із Путіним: Ермак готує зустріч

Голову ОП зобов'язали зв'язатися з адміністрацією Путіна для домовленостей про зустріч
Головне
Зеленський погодився на переговори із Путіним: Ермак готує зустріч
Президент України Володимир Зеленський (фото: Офіс президента)
26 Квітня 2021, 14:37
читать на русском

Володимир Зеленський доручив керівникові Офісу президента Андрієві Єрмаку організувати його зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це він повідомив під час брифінгу в ході поїздки на Чорнобильську атомну електростанцію.

Мені здається, все йде до того, що ця зустріч відбудеться. Я дійсно запропонував зустрітись на Донбасі, президент РФ підтвердив бажання зустрітись, але запропонував мені зустрітись у Москві. Я вже дав задачу керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку, щоб він з'єднувався з адміністрацією президента Путіна, і вони знайшли порозуміння, знайшли терміни і місце чи місто, де ми могли би зустрітись, - сказав глава держави.

Читайте також


Контекст. У квітні в Офісі президента України повідомили, що Зеленський досі не зміг поговорити зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, щоб обговорити ескалацію конфлікту на сході України, попри подання відповідного запиту.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що не бачив такого прохання про переговори "останніми днями" і не знає про те, що він нещодавно був надісланий.

Вночі 20 квітня президент України Володимир Зеленський звернувся до українців щодо ескалації військового конфлікту з Росією і запропонував президенту Росії Володимиру Путіну зустрітися на Донбасі, де йде війна.

У Кремлі відповіли на пропозицію Зеленського зустрітися з Путіним на Донбасі. Спікер Кремля Дмитро Пєсков сказав, що президент РФ знає про цю пропозицію і що для зустрічі Путіна і Зеленського потрібні передумови, яких президент РФ поки що не бачить.

22 квітня Путін заявив, що готовий прийняти Зеленського в Москві в будь-який зручний час, якщо він хоче обговорити двосторонні відносини.

23 квітня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху висловив бажання допомогти президентам України та Росії провести зустріч.

Читайте також наш матеріал"Стадіон так стадіон-2", або "битва запрошень" Зеленського та Путіна