Зеленський пояснив європейським дипломатам скандальні санкції проти ЗМІ

Президент запевнив послів країн "Великої сімки", що наступу на свободу слова не було
Головне
Зеленський пояснив європейським дипломатам скандальні санкції проти ЗМІ
Президент на зустрічі з послами країн G7 та Євросоюзу Фото: Офіс президента
4 Лютого 2021, 08:18
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу в Україні.

Як повідомляє пресслужба глави держави,  під час зустрічі президент поінформував іноземних дипломатів про рішення щодо запровадження санкцій проти окремих засобів масової інформації. Він назвав його "боротьбою з небезпекою російської агресії в інформпросторі".

Це рішення не є емоційним, воно визрівало й готувалося вже тривалий час на основі інформації багатьох українських державних органів. Це в жодному разі не наступ на свободу слова, це обґрунтоване рішення для захисту національної безпеки, – наголосив Зеленський.

Читайте також

Було акцентовано, що телеканали, стосовно яких були запроваджені санкції, тривалий час активно використовувалися для дезінформаційних кампаній в Україні, спрямованих на підрив реформ, курсу нашої держави на європейську та євроатлантичну інтеграцію та просування гібридного впливу держави-агресора на політичні процеси в нашій країні.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак (досьє на Андрія Єрмака читайте за посиланням) додав, що санкції стосовно деяких ЗМІ були запроваджені на основі серйозних доказів.

Президент України наголосив, що свободі слова в нашій державі нічого не загрожує.

В Україні чи не найбільша в регіоні концентрація вільних мовників та медіа, – зауважив він, додавши, що українська влада діятиме виключно за законом.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал: "Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука"