Зеленський сказав, коли Україна вступить до НАТО

НАТО має зрозуміти, що не альянс посилює інші держави у сфері безпеки
Головне
Зеленський сказав, коли Україна вступить до НАТО
Україна-НАТО (Фото: NATO)
21 Грудня 2021, 04:46
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський сказав, коли відбудеться вступ України до НАТО. Північноатлантичний альянс має зрозуміти, що Україна може його зробити сильнішим.

Про це Зеленський сказав під час брифінгу за підсумками засідання Люблінського трикутника за участю лідерів Польщі та Литви.

За його словами, Україна має стати потужною державою у сфері безпеки для того, щоб вступити до НАТО.

Україна (або такі країни як Україна) будуть в НАТО тільки тоді, коли саме НАТО зрозуміє, що не НАТО посилює інші держави у сфері безпеки, а інші потужні держави посилюють НАТО, - заявив президент.

Нагадаємо, 14 червня на саміті НАТО у Брюселі країни-члени Альянсу підтвердили рішення 2008 року про надання ПДЧ Україні й Грузії.  Президент України Володимир Зеленський подякував членам НАТО за це рішення, але зазначив, що хотів би почути конкретні дати щодо отримання Україною ПДЧ.

7 жовтня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що на саміті НАТО у Мадриді у 2022 році країни-члени Організації Північноатлантичного договору можуть підтвердити рішення щодо майбутнього членства України в НАТО.

Міністр оборони Олексій Резніков каже, що деякі країни Альянсу проти того, аби Україна вступила до НАТО, оскільки це рішення матиме політичний характер і "провокуватиме Росію".

Читайте також