Зеленський змінив склад Ради нацбезпеки та оборони України

До складу РНБОУ увійшов президент Національної академії наук України
Зеленський змінив склад Ради нацбезпеки та оборони України
Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
20 Січня 2021, 14:19
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про зміну у складі Ради національної безпеки та оборони.

Відповідний документ опубліковано на сайті глави держави.

Відтак до складу Радбезу увійшов президент Національної академії наук України Анатолій Загородній.

...Увести до персонального складу Ради національної безпеки та оборони України Загороднього Анатолія Глібовича — президента Національної академії наук України, - йдеться у тексті документа.

Читайте також

Наприкінці грудня президент України (досьє Володимира Зеленського) звільнив Сергія Кривоноса з посади секретаря Ради національної безпеки й оборони України після того, як генерал-майор розкритикував мобілізацію Зеленського.

Як відомо, Зеленський допустив можливість мобілізації жінок нарівні з чоловіками у випадку розгортання повномасштабної війни з Росією.

Генерал-майор Сергій Кривонос, заступник секретаря РНБО заявив, що оточення президента переконує голову держави, що мобілізувати жінок та чоловіків у разі нового нападу Росії можливо. Однак якщо це й можна зробити в теорії, то на практиці цього не станеться.

Глава виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі (досьє Міхеїла Саакашвілі) своєю чергою заявив, що Кривонос мав би готувати президента до згаданих ситуацій та висловив переконання, що заступника секретаря РНБО Кривоноса треба звільнити через його критику президента.

1