Земля, десятки будівель та понад 120 авто: суд арештував майно родичів Медведчука та Козака

Розмір статутного капіталу на арештованих підприємствах склав понад 80 млн гривень
Важливо
Земля, десятки будівель та понад 120 авто: суд арештував майно родичів Медведчука та Козака
Віктор Медведчук та Тарас Козак. Фото: УНІАН
11 Травня 2022, 14:15
читать на русском

Личаківський районний суд Львова арештував майно, яке належить підприємствам родичів Віктора Медведчука та Тараса Козака.

Про це повідомили в ДБР.

Родичі Віктора Медведчука та Тараса Козака є суб’єктами кримінального провадження  за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 364, ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України), - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що розмір статутного капіталу на шести підприємствах родичів Медведчука та Козака складає понад 80 млн гривень.

Таким чином суд арештував із забороною права на відчуження та розпорядження майном три земельні ділянки, 11 нежитлових будівель та приміщень, 126 автомобілів, серед яких і легкові, і вантажівки КРАЗ та КАМАЗ. Також серед арештованого є приміщення площею майже 300 квадратних метрів у центрі Львова.

Надалі ДБР буде ініціювати передачу арештованого майна до Національного агентства з управління активами. Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, в середу, 27 квітня, слідчі Державного бюро розслідувань завітали з обшуками на Львівщину - за місцями реєстрації та власності братів нардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака - Сергія Медведчука та Богдана Козака.

Своєю чергою в будинку хатньої робітниці затриманого Віктора Медведчука провели санкціонований судом обшук та знайшли 467 тисяч доларів та 87 тисяч євро.

5 травня суд заарештував корпоративні права та рахунки підприємств на понад 40 млн гривень, які належали родичам Віктора Медведчука та Тараса Козака.

Читайте також

1